Nieuws

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Het toekomstige stadsmuseum (nu Museum X) wil een open huis zijn. Via acties en campagnes willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij Museum X, zodat het ook jouw museum wordt.

We zijn op zoek naar mensen die creatief met erfgoed en ons collectief verleden bezig willen zijn en dit met zoveel mogelijk mensen willen delen. Ben je verzot op historische verhalen en wil je die tot leven brengen? Ben je een getalenteerde schrijver, tekenaar, fotograaf, acteur, of heb je een ander talent dat je ten dienste wil stellen van het museum? Kortom, je ziet het zitten om je in te werken in een heel boeiende wereld van erfgoed, kunst en lokale geschiedenis?

Je hoeft geen historicus of wetenschapper te zijn. Wel gedreven, nieuwsgierig en bereid er wat tijd in te steken.

Neem gerust vrijblijvend contact op post@brengxbij.be of telefonisch op 056 27 74 24 of 0497 422 356. We kunnen er eens over babbelen.

Oproep: foto's uit de jaren zeventig

Oproep: foto's uit de jaren zeventig

 

Heb je foto's uit de jaren zeventig die iets vertellen over jouw gemeente? Dan zijn we zeker geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt.

 

Stuur ons een mail op post@brengxbij.be

of bel ons op 056 27 74 70

of kom gewoon langs in de VERTEL KAMER in de Sint-Jansstraat 9. We zitten er dagelijks tot en met 7 januari van 14u tot 18u (niet op 24, 25, 31 december en 1 januari).

 

Tot gauw!

Oproep: verhalen over jouw gemeente

Oproep: verhalen over jouw gemeente

Met Breng X bij zijn we benieuwd naar jouw verhaal over onze stad en de rand.

Op 23 december maken we er een radioprogramma van.

 

Wat maakt dat jij trots bent op jouw gemeente? Noem jij jezelf Kortrijkzaan als je in een deelgemeente woont?

En wat vind je van de stad vandaag tegenover vroeger?

 

We zien je graag in de VERTEL KAMER, telkens van 14 tot 18u. Je vindt ons in de Sint-Jansstraat 9 (niet op 24, 25, 31 december en 1 januari).